Przepis i sposób przygotowania na: kwiaty dyni smażone w cieście piwnym
Kroki postępowania
Kwiaty można zbierać jak są nabrzmiałe i przetrzymać w wodzie jak w wazonie w lodówce, do momentu jak będą potrzebne.
Kwiatów nie myć, muszą być suche żeby tłuszcz nie pryskał. Można je oczyścić papierem kuchennym w razie potrzeby.
![Krok 1 - kwiaty dyni smażone w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kwiaty-dyni-smazone-w-ciescie-piwnym1-2.jpg)
![Krok 2 - kwiaty dyni smażone w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kwiaty-dyni-smazone-w-ciescie-piwnym2-2.jpg)
Nie udało mi się zrobić zdjęcia podczas smażenia, smażyłam po jednym kwiatku w rondelku, bo nie mam wprawy w takich czynnościach.
Kwiaty odkładać na papier kuchenny, aby nadmiar tłuszczu odciekł. Jeść na ciepło, gdy jeszcze chrupią.
Smacznego.
![Krok 3 - kwiaty dyni smażone w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kwiaty-dyni-smazone-w-ciescie-piwnym3-2.jpg)