Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne 2
Kroki postępowania
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzać olej, wrzucić zmielone składniki i podsmażyć.
Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlać wodą i dusić około 5 minut.
![Krok 1 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-21-2.jpg)
Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolkę.
Wszystko wymieszać i zestawić z ognia.
![Krok 2 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-23-2.jpg)
Wlać jedną szklankę mleka i cały czas mieszając połączyć mąkę z mlekiem.
Wlać kolejną szklankę mleka i dalej mieszać, potem wlać resztę mleka i nadal mieszając zagotować sos uważając aby nie zrobiły się grudki.
![Krok 3 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-24-2.jpg)
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Przygotować blachę do pieczenia najlepiej prostokątną.
![Krok 4 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-22-2.jpg)
Na sos ułożyć płaty makaronu lasagne.
Na makaron wylać część sosu beszamelowego, a na niego posypać warstwę sera.
Postępować tak aż skończą się wszystkie składniki.
![Krok 5 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-25-2.jpg)
Blachę z lasagne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.
Podawać na gorąco.
![Krok 6 - Lasagne 2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lasagne-20-2.jpg)