Przepis i sposób przygotowania na: Leczo fasolowe w słoikach
Kroki postępowania
Następnie fasolkę przekładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy z dodatkiem jednej łyżki soli i jednej łyżki cukru ok. 45 minut od momentu włączenia gazu.
![Krok 1 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach1-2.jpg)
![Krok 2 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach2-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach3-2.jpg)
Smażymy ok. 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
![Krok 4 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach4-2.jpg)
Smażymy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
![Krok 5 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach5-2.jpg)
Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Warzywa przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.
![Krok 6 - Leczo fasolowe w słoikach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-fasolowe-w-sloikach6-2.jpg)