Przepis i sposób przygotowania na: Lekki torcik owocowo-jogurtowy
Kroki postępowania
Warstwa arbuzowa:
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Zostawić do napęcznienia, a następne rozpuścić w mikrofali. Miąższ oczyścić z pestek. Około 80-90 g arbuza odłożyć a resztę zmiksować blenderem. Do musu arbuzowego dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, aby nie zostały grudki.
![Krok 1 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy2-2.jpg)
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody. Zostawić do napęcznienia, a następne rozpuścić w mikrofali.
Do miski przelać jogurt, dodać stevię i aromat cytrynowy. Dokładnie wymieszać.
:
![Krok 3 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy4-2.jpg)
Brzoskwinie obrać ze skórki ( ja nacięłam owoce na krzyż, zalałam wrzątkiem i zostawiłam na kilka minut, potem zalałam zimną wodą i ściągnęłam skórkę), wykroić pestkę i przełożyć do blendera. Zmiksować na gładka masę.
![Krok 5 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy6-2.jpg)
Kolejnego dnia wyjąć z formy i ułożyć na paterze, tak aby warstwa arbuzowa była na wierzchu.
Smacznego!
![Krok 7 - Lekki torcik owocowo-jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-owocowo-jogurtowy7-2.jpg)