Przepis i sposób przygotowania na: LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY
Kroki postępowania
W dwóch partiach dodać sypkie składniki i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia
Wylać biszkopt, lekko wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st, piec około 20 min, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić.
![Krok 1 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony1-2.jpg)
![Krok 2 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony2-2.jpg)
![Krok 3 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony3-2.jpg)
Gdy to nastąpi ostrożnie wylać tężejącą galaretkę i znów wstawić do lodówki do scalenia galaretki. W tym czasie do drugiej części masy jogurtowej dodać resztę żelatyny rozpuszczonej w jak najmniejszej ilości wody. Wymieszać, aby nie było grudek.
![Krok 4 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony4-2.jpg)
![Krok 5 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony5-2.jpg)
![Krok 6 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony6-2.jpg)
![Krok 7 - LEKKI TORCIK Z MUSEM Z PERSYMONY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-torcik-z-musem-z-persymony7-2.jpg)