Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lew dla niejadka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 1 sztuka
rzodkiewka 1-2 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
szczypiorek 1/3 pęczka
jajko 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
ogórek 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Lew dla niejadka

Parówkę gotujemy. Przestygniętą przekrajemy na pół. Jedną połówkę nacinamy drobno pod kątem. Patelnię smarujemy niewielką ilością tłuszczu. Na nagrzaną kładziemy ponacinaną parówkę w okrąg, końcówki podtrzymujemy widelcem i w środek wbijamy jajko. Smażymy na małym ogniu aż żółtko się zetnie. Delikatnie przekładamy na talerz. Z ziela angielskiego robimy oczy i nos lwa, a ze szczypiorku wąsy i usta. Z pomidora robimy brzuszek. Z połówki pozostałej parówki robimy łapki i ogon. Warzywami ozdabiamy talerz :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 04.07.2015 20:14
Muszę coś takiego wymyślić dla synka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak