Przepis i sposób przygotowania na: lin z ryżem i pieczarkami
W garnku rozgrzej połowę masła, wsyp ryż i smaż, mieszając, kilka sekund. Dodaj bulion, sok i skórkę z cytryny, kurkumę, szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn. Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki i cebulę przesmaż na pozostałym maśle, oprósz pieprzem. Wymieszaj z posiekanym koperkiem oraz 3 łyżkami ryżu.
Farszem nadziej rybę, zepnij wykałaczkami i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Polej odrobiną oleju i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz 80 min. Pomidor opłucz i pokrój w plastry, połóż na rybie i piecz jeszcze 5 min. Lina podawaj na półmisku z pozostałym ryżem.