Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe
Kroki postępowania
Jagody wsypać do rondelka wraz z cukrem, lekko rozgnieść widelcem, odstawić na godzinę, zagotować. Schłodzić.
Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.
![Krok 1 - Lody jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-jagodowe5-2.jpg)
Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.
![Krok 2 - Lody jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-jagodowe6-2.jpg)
Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin aby dało się uformować gałki.
![Krok 3 - Lody jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-jagodowe7-2.jpg)
![Krok 4 - Lody jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-jagodowe8-2.jpg)