Przepis i sposób przygotowania na: Lody krówkowe
Kroki postępowania
Mleko wlać do rondelka, lekko podgrzać, wrzucić masę krówkową (można użyć gotowej w puszce lub ugotować puszkę z mlekiem skondensowanym) i mieszać rózgą aż składniki dobrze się połączą. Wystudzić.
![Krok 1 - Lody krówkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-krowkowe2-2.jpg)
Do wystudzonej masy wlać zimną kremówkę. Wymieszać dokładnie. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
![Krok 2 - Lody krówkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-krowkowe3-2.jpg)
Następnie przelać do dobrze zamrożonej (minimum to 2 doby w przypadku większości maszynek) maszyny do lodów. Kręcić aż masa będzie puszysta i gęsta.
![Krok 3 - Lody krówkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-krowkowe4-2.jpg)
Lody można jeść od razu lub przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć do zamrażarki na kilka godzin –
![Krok 4 - Lody krówkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-krowkowe5-2.jpg)
![Krok 5 - Lody krówkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lody-krowkowe6-2.jpg)