Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w szynce parmeńskiej z serem blue i suszonymi pomidorami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy go na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy na nim drobno pokrojone suszone pomidory*.
* jeśli pomidory są zbyt słone, można je wcześniej sparzyć delikatnie wrzątkiem. Samej ryby nie solimy, gdyż sól z pomidorów, sera i szynki w zupełności wystarczy.
![Krok 1 - Łosoś pieczony w szynce parmeńskiej z serem blue i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-pieczony-w-szynce-parmenskiej-z-serem-blue-i-suszonymi-pomidorami1-2.jpg)
![Krok 2 - Łosoś pieczony w szynce parmeńskiej z serem blue i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-pieczony-w-szynce-parmenskiej-z-serem-blue-i-suszonymi-pomidorami2-2.jpg)
Gotowe roladki podajemy z pieczonymi warzywami lub świeżą surówką. Z tak przygotowaną rybą świetnie łączę się także lekkie dipy owocowe. Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Łosoś pieczony w szynce parmeńskiej z serem blue i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-pieczony-w-szynce-parmenskiej-z-serem-blue-i-suszonymi-pomidorami3-2.jpg)