Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem selerowym
Kroki postępowania
Bataty obieram, paprykę pozbawiam nasion.
![Krok 1 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym4-2.jpg)
Cebule kroję drobno, przesmażam na maśle, dodaje pokrojoną seler drobno i dalej przesmażam. Podlewam seler 1/2 szklanką wody i duszę na wolnym ogniu aż będzie miękka. Seler przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję pokrojoną natkę pietruszki i miksuję blenderem. Sos przelewam na patelnię, podgrzewam, dodaję pokrojony camembert i mieszam aż się rozpuści. Doprawiam solą, pieprzem.
![Krok 5 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Łosoś z sosem selerowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-z-sosem-selerowym6-2.jpg)