Przepis i sposób przygotowania na: Makaron cytrynowy z pieprzem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem6-2.jpg)
![Krok 2 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem5-2.jpg)
![Krok 3 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem4-2.jpg)
![Krok 4 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem3-2.jpg)
![Krok 5 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem2-2.jpg)
![Krok 6 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem1-2.jpg)
1 porcja makaronu cytrynowego z pieprzem,
1 opakowanie \"Pesto z pestkami dyni\",
15 dag żółtej cukinii,
starty parmezan do posypania.
Makron ugotować i odcedzić. \"Pesto\" przygotować wg przepisu na opakowaniu, choć ja zastąpiłam olkiwę olejem spod suszonych pomidorów. Do gęstego sosu dodać startą na grubej tarce cukinię i chwilę potrzymać na ogniu. Gorący makaron przełożyć z powrotem do garnka, dodać sos i wymieszać. Wyłożyć na półmisek lub bezpośrednio na talerze i podawać posypany parmezanem.
![Krok 7 - Makaron cytrynowy z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-cytrynowy-z-pieprzem0-2.jpg)