Przepis i sposób przygotowania na: Makaron gryczany z warzywami
Kroki postępowania
Fasolkę umyć, odciąć końce i podgotować krótko /al dente/ w osolonej wodzie.
Podgotowaną fasolę pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.
Ziemniaki pokroić w paski, cebule posiekać.
![Krok 1 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami1-2.jpg)
Wsypać posiekaną cebulę i podsmażyć.
![Krok 2 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami2-2.jpg)
Doprawić do smaku solą, posypać odrobiną tymianku i dusić do miękkości ziemniaków.
![Krok 3 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami3-2.jpg)
![Krok 4 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami4-2.jpg)
![Krok 5 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami5-2.jpg)
Wymieszać, doprawić do smaku
![Krok 6 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami6-2.jpg)
Danie udekorować świeżymi listkami tymianku.
![Krok 7 - Makaron gryczany z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-gryczany-z-warzywami7-2.jpg)