Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z wywarem pomidorowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makaron penne z wywarem pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-penne-z-wywarem-pomidorowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Makaron penne z wywarem pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-penne-z-wywarem-pomidorowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Makaron penne z wywarem pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-penne-z-wywarem-pomidorowym3-2.jpg)
makaron penne | 100 g |
woda | 1,5-2 litrów |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
bulion drobiowy | 1,5 litra |
przecier pomidorowy | 80 g |
cukier | 1 szczypta |
smietana 18% | 2 łyżki |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
cebula | 1 szt mała |
pieprz | 1/2 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: