Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym
Kroki postępowania
-Dodać bakłażana pokrojonego w kostkę i kontynuować smażenie.
-Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą , pieprzem i dusić kilka minut /do miękkości bakłażana/.
![Krok 1 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym0-2.jpg)
![Krok 2 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym1-2.jpg)
![Krok 3 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym2-2.jpg)
![Krok 4 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym3-2.jpg)
- Przecedzić, zachować kilka łyżek wody z gotowania/ i wsypać do gorącego sosu, wymieszać.
-Jeśli sos okaże się zbyt gęsty należy rozrzedzić go /wg uznania/ wodą z makaronu.
![Krok 5 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym4-2.jpg)
W tym celu należy kawałek bakłażna pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z każdej strony przez kilka minut na oliwie.
![Krok 6 - Makaron z kremowym sosem bakłażanowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-kremowym-sosem-baklazanowo-migdalowym5-2.jpg)