Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 g
pieczarki 8 szt
kostka rosołowa 1 szt.
śmietana 30% 150 ml
pierś z kurczaka 500 g
masło klarowane 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i kurczakiem

Makaron ugotować (ja dodaje Makaron Lubella Domowa Jajeczna Ryż). Pierś pokroić w kostkę,następnie usmażyć na maśle klarowanym.Jak się już pierś zarumieni posypać odrobiną pieprzu oraz dodać kostkę rosołową .Pieczarki obrać ze skórki oraz pokroić dowolnie (kostka lub półksiężyce). Pieczarki dodajemy do smażącej się piersi - poddusić ok.10 min.Następnie trzeba dodać ok. 1/2 puszki białej fasoli w sosie pomidorowym BONDUELLE i śmietanę.Dusić pod przykryciem ok.15 min.Na koniec dodajemy ugotowany makaron i danie gotowe.Po wyłożeniu gorącego dania na talerz możemy posypać danie starkowanym serem.
SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 05.04.2013 14:28
super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak