Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z potrawką ze skrzydełek
Kroki postępowania
Najcieńsze odłożyć np. do ugotowania wywaru.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić oprószone papryką skrzydełka i podsmażyć.
Warzywa pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
![Krok 1 - Makaron z potrawką ze skrzydełek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-potrawka-ze-skrzydelek1-2.jpg)
Dodać przyprawy, podać 150 ml wody i dusić do miękkości.
Gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać pomidory, które wcześniej należy pokroić na kawałki.
Chwilę całość dusić.
![Krok 2 - Makaron z potrawką ze skrzydełek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-potrawka-ze-skrzydelek2-2.jpg)
W trakcie duszenia się potrawki ugotować all dente makaron.
Gotową potrawkę podawać z ugotowanym makaronem.
![Krok 3 - Makaron z potrawką ze skrzydełek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-z-potrawka-ze-skrzydelek0-2.jpg)