Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z sosem grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki pół opakowania
pieczarki 8 sztuk
pierś z kurczaka 1 filet
śmietana 12% 2 łyżki
przyprawy do smaku
sos grzybowy 1 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem grzybowym

Makaron gotujemy aż uzyska odpowiadającą nam miękkość.
Umytą pierś z kurczaka kroimy w małe kosteczki i smażymy na oleju (najlepiej na głębokiej patelni). Doprawiamy wegetą, pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do kurczaka. Dusimy 10min na wolnym ogniu.
Przygotowujemy sos grzybowy wg. wskazówek na opakowaniu, dodajemy do pieczarek i kurczaka. Gotujemy kilka minut, dodajemy 2 łyżki śmietany.
Gotowym sosem polewamy makaron.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 09.12.2012 13:48
ciekawy przepis:)
Paolcia 09.12.2012 13:44
pyyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak