Przepis i sposób przygotowania na: Makowe ślimaczki - drożdżówki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki5-2.jpg)
![Krok 6 - Makowe ślimaczki - drożdżówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-slimaczki-drozdzowki6-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
cukier | 75 g |
drożdże świeże | 42 g |
sól | 1 szczypta |
mleko ciepłe | 200 ml |
jajko | 1 szt |
masło | 50 g |
mąka | 20 dag |
cukier | 10 dag |
cukier waniliowy | 1 op |
sól | 1 szczypta |
masło lub margaryna | 125 g |
żółtko jajek | 1 |
masa makowa | 1/2 op |
żółtko jajek | 1 |
cukier puder | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: