Przepis i sposób przygotowania na: Makowe „ziemniaczki”
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowe „ziemniaczki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-ziemniaczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowe „ziemniaczki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-ziemniaczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowe „ziemniaczki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-ziemniaczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowe „ziemniaczki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-ziemniaczki4-2.jpg)
Tak przygotowany deser odkładamy na około 1 godzinę do chłodu, by kulki stężały.
![Krok 5 - Makowe „ziemniaczki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-ziemniaczki5-2.jpg)
herbatniki | 200 gram, kakaowe |
herbatniki | 50 gram, jasne |
masa makowa | 300 gram |
masło | 2 łyżki |
rum | do smaku |
bakalie | 100 gram, dowolne |
mak | suchy do obtoczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: