Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Kroki postępowania
Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem i jajkami.
![Krok 1 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec71-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec72-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec73-2.jpg)
Margarynę ucieramy z cukrem, miodem i żółtkami.
![Krok 4 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec74-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec75-2.jpg)
margaryna | 1 kostka |
jajko | 4 |
mąka ziemniaczana | 100 g |
mąka pszenna | 300 g |
cukier | 350 g |
proszek do pieczenia | 1 mały |
cukier wanilinowy | 1 |
mak | 500 g |
cukier | 1,5 szklanki |
margaryna | 1 kostka |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
olejek migdałowy | do smaku |
jajko | 6 |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: