Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec idealny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec idealny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-idealny1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec idealny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-idealny2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec idealny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-idealny3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec idealny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-idealny4-2.jpg)
Makowce pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 30 - 40 minut
![Krok 5 - Makowiec idealny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-idealny5-2.jpg)
mąka | 3 szkl |
mleko ciepłe | 3/4 szkl |
margaryna | 150 g |
żółtko jajek | 6 szt |
drożdże świeże | 50 g |
cukier | 5 łyżek |
cukier waniliowy | |
alkohol | 2 łyżki |
sól | 1 szczypta |
masa makowa | 1 op |
białko | 6 szt |
kasza manna | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: