Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-5-2.jpg)
![Krok 6 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-6-2.jpg)
SMACZNEGO !!!!!
![Krok 7 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski-7-2.jpg)
masa makowa | 90 dkg |
masło | 20 dkg |
jajko | 8 sztuk |
jabłka | 4 sztuki |
cukier trzcinowy | 1/2 szklanki |
kasza manna | 8 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
rodzynki | 5 dkg |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 5 dkg |
aromat migdałowy | 5 kropli |
biała czekolada | 10 dkg |
śmietana 30% | 80 mililitrów |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 3 łyżki |
rodzynki | 3 łyżki |
płatki migdałowe | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: