Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec krucho - drożdżowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec krucho - drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-krucho-drozdzowy-1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec krucho - drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-krucho-drozdzowy-2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec krucho - drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-krucho-drozdzowy-3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec krucho - drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-krucho-drozdzowy-4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec krucho - drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-krucho-drozdzowy-5-2.jpg)
mąka pszenna | 250 gram |
masło | 125 gram |
cukier | 2 łyżki |
drożdże świeże | 30 gram |
mleko | 3 łyżki |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
cukier waniliowy |
mak | 250 gram |
cukier | 100 gram |
miód | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
rodzynki | 1/2 szklanki |
orzechy włoskie | 1/2 szklanki |
aromat migdałowy | |
białko | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: