Przepis i sposób przygotowania na: MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Z ŻURAWINĄ
Kroki postępowania
![Krok 1 - MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Z ŻURAWINĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-kruchym-spodzie-z-zurawina1-2.jpg)
![Krok 2 - MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Z ŻURAWINĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-kruchym-spodzie-z-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Z ŻURAWINĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-kruchym-spodzie-z-zurawina3-2.jpg)
margaryna | 250 gram |
mąka pszenna | 2,5-3 szklanki |
cukier puder | 150 gram |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
masa makowa | 800 gram |
żurawina suszona | 100 gram |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2 łyżki |
jajko | 3 sztuki |
kasza manna | 2 łyżki |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: