Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na piernikowym biszkopcie
Kroki postępowania
Ubić mocną pianę z białek i cukru .
Wymieszać mąkę ziemniaczaną , mąkę tortową i proszek do pieczenia.
Dodawać do piany z białek po łyżce wymieszanej z proszkiem maki miksując cały czas . W trakcie miksowania piany z mąką wrzucać po jednym żółtku .
![Krok 1 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie2-2.jpg)
Blaszkę ciasta wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Wlać ciasto.
![Krok 3 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie5-2.jpg)
![Krok 6 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie6-2.jpg)
![Krok 7 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie7-2.jpg)
![Krok 8 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie8-2.jpg)
![Krok 9 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie9-2.jpg)
![Krok 10 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie10-2.jpg)
Można dekorować połówkami orzechów włoskich.
Postawić w chłodnym miejscu na 12 godzin ( a jeszcze lepiej 24 godziny )
![Krok 11 - Makowiec na piernikowym biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-na-piernikowym-biszkopcie0-2.jpg)