Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makowiec z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
margaryna 1 kostka
kasza manna 8 łyżek
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
rodzynki 10 dkg
mak 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami

Mak sparzyć i przepuścić przez maszynkę. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać do nich kaszę mannę i roztopioną, wystudzoną margarynę. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jeśli są soczyste, odcisnąć. Połączyć wszystkie składniki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na przykład z polewą czekoladową.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 21.04.2014 12:23
na pewno jest pyszny
Czyki 21.04.2014 00:01
Wygląda na wilgotne i wspaniałe ciasto:)
Monia 20.04.2014 20:38
Bardzo bym go chciała spróbować :)
Grazyna0211 20.04.2014 19:07
pyszne ciasto
Ola1young 20.04.2014 19:04
a ja bardzo lubię makowce
Paolcia 20.04.2014 17:54
nie przepadam za makowcem ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak