Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zawijany
Kroki postępowania
Ostudzone ciasto polewam lukrem powstałym z połączenia cukru pudru i soku wyciśniętego z cytryny.
mąka pszenna | 1 kg |
margaryna | 1 kostka |
drożdże | 100 gram |
żółtko jajek | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżki |
śmietana 12% | 1,5 szklanki |
cukier | 4 łyżki |
sól | 1/2 łyżeczki |
mak | 500 gram |
masło | 200 gram |
miód płynny | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1,5 opakowania |
rodzynki | 150 gram |
olejek migdałowy | 1 sztuka |
cukier | 2/3 szklanki |
żółtko surowe | 5 sztuk |
białko | 7 sztuk |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | 4 łyżki |
cytryna | 1/2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: