Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zawijany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany17-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany18-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany19-2.jpg)
Następnie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować.
Na rozwałkowany placek nałożyć połowę masy makowej.
![Krok 4 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany20-2.jpg)
Końce ścisnąć i zawinąć pod spód.
![Krok 5 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany21-2.jpg)
Piec 45 min w temp. 180 stopni.
![Krok 6 - Makowiec zawijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zawijany22-2.jpg)
mak | 200g |
miód | 3 łyżki |
mleko | 200 ml |
cukier | 3/4 szkl. |
rodzynki | |
orzechy włoskie |
drożdże świeże | 1/2kostki |
mąka tortowa | 3/4 kg |
jajko | 3 szt. |
mleko | 1,5 szkl. |
cukier | 3/4 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: