Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa chmurka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Malinowa chmurka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-chmurka9-2.jpg)
![Krok 2 - Malinowa chmurka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-chmurka10-2.jpg)
![Krok 3 - Malinowa chmurka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-chmurka11-2.jpg)
Maliny i rozpuszczoną galaretkę mieszamy ze sobą i odstawiamy do lekkiego stężenia.Połowę śmietany, 1 łyżkę cukru pudru i śmietan - fix ubijamy na puch. Na 1 blat ciasta wykładamy masę śmietanową i wkładamy do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie na śmietanę wylewamy tężejącą galaretkę z malinami i ponownie wkładamy ciasto do lodówki. Gdy warstwa malinowa stężeje, z pozostałej śmietanki robimy masę, wykładamy na galaretkę i przykładamy ją drugim blatem ciasta. Ciasto władamy na kilka godzin do lodówki.
![Krok 4 - Malinowa chmurka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-chmurka12-2.jpg)
SMACZNEGO :-)
![Krok 5 - Malinowa chmurka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-chmurka13-2.jpg)