Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa frużelina
Kroki postępowania
![Krok 1 - Malinowa frużelina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-fruzelina1-2.jpg)
![Krok 2 - Malinowa frużelina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-fruzelina2-2.jpg)
![Krok 3 - Malinowa frużelina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-fruzelina3-2.jpg)
![Krok 4 - Malinowa frużelina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-fruzelina4-2.jpg)
Frużeliną napełniamy przygotowane słoiczki, szczelnie zamykamy. Przykrywamy słoiki ręcznikiem i pozostawiamy do ostygnięcia.
![Krok 5 - Malinowa frużelina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowa-fruzelina5-2.jpg)
maliny świeże | 2 kg |
cukier | 900 gram |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
sok z cytryny | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 6 łyżeczek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 6 łyżeczek |
woda | ok 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: