Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem
Kroki postępowania
Między czasie masło rozpuszczamy i studzimy.
Do gotowego rozczynu dodajemy jajka, pozostały cukier, pozostałe letnie mleko oraz mąkę. Całość wyrabiamy około 20 min. Pod koniec wyrabiania dodajemy tłuszcz. Gotowe ciasto, które odchodzić od ręki i garnka odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.
![Krok 1 - Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-buleczki-z-cynamonowym-lukrem1-2.jpg)
Każdą porcje ciasta spłaszczamy i nakładamy na nią po kilka malin (7-8 sztuk). Brzegi ciasta zawijamy ku górze i sklejamy, zamykając tym samym owoce w środku.
![Krok 2 - Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-buleczki-z-cynamonowym-lukrem2-2.jpg)
Bułeczki smarujemy jajkiem i pozostawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Po tym czasie wstawiamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut do zrumienienia (180°C).
![Krok 3 - Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-buleczki-z-cynamonowym-lukrem3-2.jpg)
![Krok 4 - Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-buleczki-z-cynamonowym-lukrem4-2.jpg)
![Krok 5 - Malinowe bułeczki z cynamonowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-buleczki-z-cynamonowym-lukrem5-2.jpg)