Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe fale dunaju
Kroki postępowania
Ciasto: Margarynę rozpuścić w rondelku przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia na przemian wlewać rozpuszczoną margarynę.
![Krok 1 - Malinowe fale dunaju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-fale-dunaju1-2.jpg)
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać kakao i wlać mleko, wymieszać.
![Krok 2 - Malinowe fale dunaju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-fale-dunaju2-2.jpg)
Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylać jasne ciasto a na wierzch ciasto ciemne, powciskać umyte i osuszone maliny. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. Upieczone ciasto wystudzić.
![Krok 3 - Malinowe fale dunaju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-fale-dunaju3-2.jpg)
Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder i śmietan fiksy, zmiksować po chwili dodać maliny i wymieszać. Tak przełożonym kremem posmarować wierzch zimnego ciasta, posypać startą na tarce mleczną czekoladą. Schłodzić w lodówce.
![Krok 4 - Malinowe fale dunaju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowe-fale-dunaju4-2.jpg)