Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowa eksplozja
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja1-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy.
![Krok 2 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja2-2.jpg)
![Krok 3 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja3-2.jpg)
W niedużej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.
![Krok 4 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja4-2.jpg)
![Krok 5 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja5-2.jpg)
![Krok 6 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja6-2.jpg)
![Krok 7 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja7-2.jpg)
Biszkopt jasny- masa z mandarynkami- biszkopt z orzechami- masa z kakao- biszkopt z kakao
![Krok 8 - Mandarynkowa eksplozja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mandarynkowa-eksplozja8-2.jpg)