Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowy kopczyk
40 da. kremówki
3/4szkl. cukru pudru
4 łyzeczki żelatyny
1 puszka mandarynek
Białka ubić na sztywno,dodać cukier ,wciąż ubijając dodawać po 1 żółtku
osobno wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i po łyżce łączyć z masą jajeczną
ciasto biszkoptowe podzielić na pół
jedną część wymieszać z kakao
piec oddzielnie dwa biszkoptowe krążki każdy w temperaturze 180 stopni po 15 minut
ciepły ciemny krążek pokruszyć jasny odłożyć do wystudzenia
schłodzoną kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodawać po łyżce cukier puder
rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości wody
wymieszać z ubitą kremówką
mandarynki odcedzić wymieszać ze śmietanowym kremem
kilka cząsteczek odłożyć do dekoracji
tężącą masę śmietanową wyłożyć na jasny biszkopt formując z niej kopiec
obsypać go pokruszonym ciemnym biszkoptem,udekorować cząstkami mandarynek..