Przepis i sposób przygotowania na: Marchewki z kruchego ciasta nadziewane pastą jajeczną
Kroki postępowania
W misce mieszamy mąkę, sól, kurkumę, śmietanę i masło. Zagniatamy elastyczne ciasto. Owijamy je w folię i chowamy na 30 minut do lodówki. Jak ciasto się schłodzi rozwałkowujemy je na cienki placek na lekko posypanym mąką blacie.
![Krok 1 - Marchewki z kruchego ciasta nadziewane pastą jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewki-z-kruchego-ciasta-nadziewane-pasta-jajeczna1-2.jpg)
Zamiast kruchego ciasta możemy użyć ciasto francuskie. Przed pieczeniem ciasto francuskie należy posmarować roztrzepanym jajkiem.
![Krok 2 - Marchewki z kruchego ciasta nadziewane pastą jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewki-z-kruchego-ciasta-nadziewane-pasta-jajeczna2-2.jpg)
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy szczypiorek drobno posiekany, parmezan, majonez, chrzan i musztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Mieszamy aż składniki się połączą.
Pastę jajeczną przekładamy do szprycy bez końcówki i napełniamy nią wystudzone marchewki. Dekorujemy gałązkami natki pietruszki.
![Krok 3 - Marchewki z kruchego ciasta nadziewane pastą jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewki-z-kruchego-ciasta-nadziewane-pasta-jajeczna3-2.jpg)