Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa tarta
Kroki postępowania
Ciasto nakłuwamy widelcem. Całość pieczemy około 20 minut w 180°C do zrumienienia.
Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i studzimy.
Marchew obieramy.
![Krok 1 - Marchewkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowa-tarta1-2.jpg)
![Krok 2 - Marchewkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowa-tarta2-2.jpg)
![Krok 3 - Marchewkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowa-tarta3-2.jpg)
![Krok 4 - Marchewkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowa-tarta4-2.jpg)
![Krok 5 - Marchewkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowa-tarta5-2.jpg)
mąka | 220 gram |
żółtko jajek | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
masło | 12 dag |
proszek do pieczenia | szczpta |
mleko | łyżka |
marchew | 0,5 kg |
sok jabłkowy | 0,5 l domowej roboty najlepiej |
sok z cytryny | z 1 cytryny |
galaretka pomarańczowa | 2 sztuki |
cukier | do smaku |
płatki migdałowe | ok 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: