Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy budyń
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn1-2.jpg)
![Krok 2 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn2-2.jpg)
![Krok 3 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn3-2.jpg)
![Krok 4 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn4-2.jpg)
![Krok 5 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn5-2.jpg)
Na przestudzony budyń wyciskamy bitą śmietanę. Całość posypujemy migdałami oraz oprószamy delikatnie cynamonem. Podajemy.
![Krok 6 - Marchewkowy budyń foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-budyn6-2.jpg)
mleko | 0,5 litry |
marchew | 30 dag |
żółtko jajek | 1 sztuka |
mąka ziemniaczana | 2 płaskie łyżki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
cukier | do smaku |
bita śmietana | do dekoracji |
płatki migdałowe | do podania |
cynamon Prymat | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: