Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy sernik
Kroki postępowania
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem mieszać aż cukier się rozpuści.
![Krok 1 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik13-2.jpg)
![Krok 2 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik14-2.jpg)
![Krok 3 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik15-2.jpg)
Na koniec przełożyć startą marchewkę, wymieszać.
![Krok 4 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik16-2.jpg)
![Krok 5 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik17-2.jpg)
![Krok 6 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik18-2.jpg)
Włożyć na kratkę formę z masą serową i piec 40 minut w 180 stopniach.
Potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 30 - 40 minut.
Upieczony sernik zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystygnięcia.
Zimny sernik wstawić do lodówki na kilka godzin.
![Krok 7 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik19-2.jpg)
![Krok 8 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik20-2.jpg)