Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy sernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik2-2.jpg)
Białka oddzielamy od żółtek.
Do malaksera przekładamy składniki masy serowej: masło, ser, żółtka, cukier puder. Miksujemy je dokładnie ok 10 minut. Dodajemy przyprawy.
![Krok 3 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik3-2.jpg)
Do dokładnie zmiksowanej masy serowej dodajemy mąkę, proszek oraz budyń. Ponownie miksujemy w celu połączenia składników. W dalszej kolejności do masy dodajemy ubite białka. Na koniec dodajemy przygotowaną marchew. Mieszamy.
![Krok 4 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik4-2.jpg)
Upieczony dokładnie studzimy.
Na zimny wylewamy marchwiowo- pomarańczową galaretkę
![Krok 5 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik5-2.jpg)
DEKORACJA:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płynną rozprowadzamy cienką warstwą na płaskiej powierzchni. Odstawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu ścinamy ją ostrym nożem tworząc czekoladowe rurki.
Rurkami dekorujemy wierzch torcika.
![Krok 6 - Marchewkowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowy-sernik6-2.jpg)