Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

masa do babeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 opakowanie
fix do śmietany 1 opakowanie
galaretka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: masa do babeczek

Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu, dodajemy fix do ubijania smietane, który sprawi że śnieżka będzie sztywna, galaretkę (smak wybieramy w zależności od koloru jaki chcemy aby uzyskała masa)rozpuszczamy w jednej szklance wody, lekko stężałą dodajemy do smietany, dokładnie miksujemy. Masa idealna do babeczek, ilość składników wystarczy na udekorowanie ok 20 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak