Przepis i sposób przygotowania na: Masa miętowa do ciasta z galaretką udającą granat
Kroki postępowania
Miętowe pastylki pudrowe rozpuszczamy w kilku łyżkach mleka. Pomagałam sobie tłuczkiem do ziemniaków. Gdy się rozpuszczą odstawiamy do ostygnięcia.
Wyszło mi około połowy literatki płynu.
![Krok 1 - Masa miętowa do ciasta z galaretką udającą granat foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/masa-mietowa-do-ciasta-z-galaretka-udajaca-granat2-2.jpg)
Jeśli chcemy wyrazisty miętowy smak podwajamy ilość pastylek.
![Krok 2 - Masa miętowa do ciasta z galaretką udającą granat foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/masa-mietowa-do-ciasta-z-galaretka-udajaca-granat1-2.jpg)
JA natomiast chciałam, aby galaretka stężała mocniej. Rozbiłam ją później mikserem i połączyłam ze śnieżką. Otrzymałam w ten sposób bitą śmietanę z kawałkami galaretki, które udają ziarenka granatu.
Masa jest gotowa do przekładania ciast. Jest lekka, bo nie zawiera masła, a mięta daje przyjemną świeżość.
![Krok 3 - Masa miętowa do ciasta z galaretką udającą granat foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/masa-mietowa-do-ciasta-z-galaretka-udajaca-granat0-2.jpg)