Przepis i sposób przygotowania na: Mascarpone pod czerwoną chmurką
Kroki postępowania
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanych jaj ( stopniowo)
Mieszamy łyżką już tylko, delikatnie by ciasto nam nie opadło.
Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .
Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek ( mamy teraz dwa identyczne placki)
![Krok 1 - Mascarpone pod czerwoną chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mascarpone-pod-czerwona-chmurka1-2.jpg)
Do misy wlewamy śmietanę i ubijamy z cukrem pudrem.
Do szklanki wsypuje agar zalewam zimną wodą , wstawiam do mikrofali i rozpuszczam.
Do szklanki z rozpuszczoną , ostudzoną żelatyną wkładam 3 łyżki ubitej śmietany , mieszam by się nie zważyło.
Dodaje do śmietany rozmieszaną żelatynę ze śmietaną
Łyżką dodajemy serek mascarpone.
Rozmieszamy wszystko i mamy gotowa masę.
![Krok 2 - Mascarpone pod czerwoną chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mascarpone-pod-czerwona-chmurka2-2.jpg)
Po zastygnięciu dodajemy do masy z mascarpone.
Galaretki do zalania czereśni rozpuszczam w 700 g wrzątku
![Krok 3 - Mascarpone pod czerwoną chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mascarpone-pod-czerwona-chmurka3-2.jpg)
Do blaszki prostokątnej w tej której upiekłam biszkopt wkładam folię spożywczą.
Wkładam przekrojony biszkopt.
Wykładam na niego masę mascarpone z kolorowymi galaretkami .
Przyciskam następnym biszkoptem .
Wydrylowane czereśnie kładę na biszkopt i zalewam tężejącymi galaretkami .
Ciasto wyszło rewelacyjne :
![Krok 4 - Mascarpone pod czerwoną chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mascarpone-pod-czerwona-chmurka4-2.jpg)