Przepis i sposób przygotowania na: Maślane bułeczki pszenno - owsiane
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem łyżeczki cukru oraz mąki i odstawiamy na około 15 minut, aby zaczyn "popracował". Masło rozpuszczamy i studzimy.
Mąkę pszenną i owsianą (zmielone płatki owsiane) mieszamy z cukrem i solą, dodajemy jajka, wyrośnięty zaczyn, ostudzone masło i wyrabiamy ciasto (około 20 minut).
![Krok 1 - Maślane bułeczki pszenno - owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslane-buleczki-pszenno-owsiane1-2.jpg)
![Krok 2 - Maślane bułeczki pszenno - owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslane-buleczki-pszenno-owsiane2-2.jpg)
![Krok 3 - Maślane bułeczki pszenno - owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslane-buleczki-pszenno-owsiane3-2.jpg)
![Krok 4 - Maślane bułeczki pszenno - owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslane-buleczki-pszenno-owsiane4-2.jpg)
* Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne napełnione wodą. Podczas pieczenia nada ona bułeczkom jeszcze większej delikatności.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Maślane bułeczki pszenno - owsiane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslane-buleczki-pszenno-owsiane5-2.jpg)