Przepis i sposób przygotowania na: Maślano-makowe bułeczki z nuta pomarańczy
Kroki postępowania
W 1/2 szklanki mleka rozrabiamy drożdze, wlewamy do mąki, dodajemy resztę mleka, jajko, sól, cukier, zarabiamy ciasto i stopniowo wlewamy roztopine masło. Na koniec dodajemy mak oraz skórkę pomarańczową i wyrabiamy cisato aby ładnie odchodziło od ścianek, gdyby się lepiło możemy podsypać mąką. Gdy ciasto będzie ładnie wyrobiane, przykrywamy ściereczkę i odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu aż podwoi swoją objętość.
![Krok 1 - Maślano-makowe bułeczki z nuta pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslano-makowe-buleczki-z-nuta-pomaranczy1-2.jpg)
![Krok 2 - Maślano-makowe bułeczki z nuta pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslano-makowe-buleczki-z-nuta-pomaranczy2-2.jpg)
Studzimy na kratce.
![Krok 3 - Maślano-makowe bułeczki z nuta pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/maslano-makowe-buleczki-z-nuta-pomaranczy3-2.jpg)