Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek jajo
Kroki postępowania
Wbijamy żółtka dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Margarynę siekamy i dodajemy do reszty składników.
![Krok 1 - Mazurek jajo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-jajo1-2.jpg)
Przygotowujemy papier do pieczenia.
Kładziemy ciasto przykrywamy drugim papierem do pieczenia, wałkujemy ciast ona pół centymetra.
![Krok 2 - Mazurek jajo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-jajo2-2.jpg)
![Krok 3 - Mazurek jajo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-jajo3-2.jpg)
Pieczemy koło 20 minut w 170 stopniach .
Po ostudzeniu dekorujemy.
Wykładamy masę krówko-wą i dekorujemy chrupkami ,gwiazdkami ,rodzynkami i skórką cytrynową startą przed dekorowaniem.
![Krok 4 - Mazurek jajo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-jajo4-2.jpg)
Wykładamy masę krówko-wą i dekorujemy chrupkami ,gwiazdkami ,rodzynkami i skórką cytrynową startą przed dekorowaniem.
![Krok 5 - Mazurek jajo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-jajo5-2.jpg)