Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z kajmakiem
Kroki postępowania
Dodałam cukier puder.
Zrobiłam dołek i wlałam żółtka.
![Krok 1 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem2-2.jpg)
Zagniotłam szybko ciasto i wstawiłam do lodówki na 1.1/2 godziny do schłodzenia.
![Krok 3 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem4-2.jpg)
Wyszły mi dwa serca.
Ułożyłam na blaszce wyłożonej Papierem do pieczenia.
Piekłam 15-20 minut w 170 stopniach cały czas patrzyłam czy za bardzo nie ciemnieje .
![Krok 5 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem5-2.jpg)
Do środka serduszka włożyłam masę kajmakową
![Krok 6 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem6-2.jpg)
Przydała się też żurawina i migdały .
Mazurek wyszedł bardzo smaczny i będzie pięknie prezentował się na stole Wielkanocnym
![Krok 7 - Mazurek z kajmakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-z-kajmakiem7-2.jpg)