Przepis i sposób przygotowania na: Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone
Kroki postępowania
Po wymieszaniu dodać rozpuszczone masło.
Całość dokładnie połączyć, a następnie ciągle wyrabiając - stopniowo dolewać mleko.
(Masa ma być elastyczna i średnio miękka.)
![Krok 1 - Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meethi-tikkiyan-pakistanskie-ciasteczka-smazone1-2.jpg)
(Schłodziłam w lodówce.)
![Krok 2 - Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meethi-tikkiyan-pakistanskie-ciasteczka-smazone2-2.jpg)
![Krok 3 - Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meethi-tikkiyan-pakistanskie-ciasteczka-smazone3-2.jpg)
(Olej nie może być zbyt gorący, ponieważ ciasteczka będą spieczone na zewnątrz, a surowe w środku.)
![Krok 4 - Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meethi-tikkiyan-pakistanskie-ciasteczka-smazone4-2.jpg)
Można spożywać zaraz po ostygnięciu.
(Idealnie smakują maczane w mleku, kakao, czy herbacie.)
Ciasteczka przechowywać w suchym i szczelnie zamkniętym pojemniku.
![Krok 5 - Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meethi-tikkiyan-pakistanskie-ciasteczka-smazone5-2.jpg)