Przepis i sposób przygotowania na: Metrowiec czekoladowo - waniliowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Metrowiec czekoladowo - waniliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-czekoladowo-waniliowy3-2.jpg)
Ciasta piec w keksówkach osobno w temp. 160-180 st. C przez 35-45 minut.
![Krok 2 - Metrowiec czekoladowo - waniliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-czekoladowo-waniliowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Metrowiec czekoladowo - waniliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-czekoladowo-waniliowy1-2.jpg)
![Krok 4 - Metrowiec czekoladowo - waniliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-czekoladowo-waniliowy0-2.jpg)
Ciasto: | |
jaja | 8 szt |
mąka | 40 dag |
cukier puder | 40 dag |
olej | 15 łyżek |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Krem: | |
budyń śmietankowy | 2 szt |
masło | 200 g |
cukier puder | 4 łyżki |
czekolada | |
orzechy | |
woda | 10 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: