Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą gryczaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mielone z kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-kasza-gryczana1-2.jpg)
Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.
![Krok 2 - Mielone z kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-kasza-gryczana2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielone z kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-kasza-gryczana3-2.jpg)
![Krok 4 - Mielone z kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-kasza-gryczana4-2.jpg)
Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Krok 5 - Mielone z kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-kasza-gryczana5-2.jpg)
kasza gryczana | 0,5 szklanki |
mięso mielone wieprzowe | 500 gram |
pieczarki | 20 dag |
czosnek | 2-3 ząbki |
jajko | 2 sztuki |
szczypiorek | pęczek |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
mleko | do namoczenia bułki |
sól i pieprz | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: